U posljednjih deset godina za namještanje je osumnjičeno čak 16 tenisača koji su bili među 50 najboljih na svijetu. Svi su nastavili s tenisom, a neki od njih su i Grand Slam pobjednici, napisao je ne bilo tko, već ugledni BBC.  I poptuno uzdrmao temelje bijelog sporta uoči početka Australian Opena. Da, danas nitko ne priča o sportu, već namještanjima koja su se, prema napisima, poput karcinoma proširila turnirima cijelog svijeta. Kako god, ispada da je istina napokon na servisu...
Najbolji hrvatski reketi, Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo karlović nalaze se u Melbourneu, otkud su prokomentirali najnovija događanja uz zacrvenjeli bijeli sport...

"Iskreno, nisam upoznat s namještanjem. Dugo godina sam na Touru, postoji taj Tennis Integrity Unit, koji već postoji osam, devet, 10 godina, oni rade. Nadam se barem da rade dobar posao. Što se tiče igrača, u svlačionici se o tome ne priča, igrači malo znaju o tome. Meni osobno nikad nitko nije prišao na taj način, a i da jest naravno da bih postupio prema uputama ATP-a, obavijestio bi ljude koji se brinu za to'', kazao je nakon pobjede nad De Bakkerom Čilić za HRT.

Ivo Karlović je otkrio pak priču o tzv. ''vrućoj liniji'' preko koje se mogu dojaviti slučajevi namještanja mečeva.

''Koliko ja znam nema još nikakvih detalja ni posve preciznih informacija. ATP ima jako dobru suradnju s anti-korupcijskim tijelima i svi igrači su upoznati s posljedicama. Postoji hot-line na koji se mogu dojavljivati pokušaji pristupanja s takvim ponudama. Ne znam nikoga tko se upuštao u nešto takvo. Naravno da treba sve dublje istražiti, posebno ako postoje jake indicije'', tvrdi Karlović, dok najmlađi Borna Ćorića, jasno, najmanje i zna:

"Vijest sam čuo noćas i to nije dobro za tenis. Meni nikad nitko nije pristupio, nikad nisam imao nikakvu ponudu, tako da ne znam točno o čemu je riječ, ali siguran sam da ATP i ITF pokušavaju to istrijebiti iz tenisa i siguran sam da će uspjeti'', rekao je Ćorić.

Jutarnji.hr