Microsoftova aplikacija za e-poštu dobila je više novih značajki na više različitih platformi, u web i mobilnom izdanju.

Microsoft je najavio niz novih značajki i nadogradnji za svoj program za e-poštu Outlook. Ponajprije će biti dostupne na Windowsima, Macovima i u web izdanju, dok bi uskoro trebale pristići i za korisnike uređaja s Androidom i iOS-om.

Što je novo?

Koristite li Outlook.com, počet ćete dobivati podsjetnike na rokove za plaćanje računa (ako, naravno, aplikacija ima pristup tim podacima), a moći ćete ih dodavati i u kalendar.

Outlook for Windows će vam od sad predlagati moguće lokacije pri izradi novog događanja ili sastanka temeljem nedavno korištenih prostora i vaše lokacije, pri čemu će se oslanjati i na rezultate tražilice Bing.

Koristite li Outlook na Appleovim uređajima, upotrijebit će podatke o vašoj lokaciji kako bi vam ponudio procjenu koliko vam treba kako biste stigli do mjesta održavanja, kao i podsjetiti vas kad trebate krenuti.

Outlook bi vam također trebao pomoći u praćenju tko je sve odgovorio na poziv na sastanak, kao i spriječiti prosljeđivanje poziva osobama kojima nije namijenjen. Te bi značajke trebale biti dostupne u Outlooku za Windows i web.

Korisnicima Outlooka za Windows, Macove i web olakšano je upravljanje sastancima čiji su sudionici u raznim vremenskim zonama, s brzim pregledom datuma i lokalnog vremena.

Aplikacija za iOS dobit će, između ostalog, novu značajku Show Organization pomoću koje bi trebalo biti lakše pronaći kontakte u imeniku tvrtke, dok će aplikacije za Android i iOS također dobiti i podršku za proxy.

Aplikacija za Windows dobit će novo upozorenje kad odgovarate na poruku u kojoj je vaša adresa bila uvrštena u Bcc, kako bi znali da vaš odgovor ide na sve navedene adrese, ne samo izvornom pošiljatelju.

Tijekom svibnja i lipnja možemo očekivati još novih značajki, kao što su sinkroniziranje mapa s nacrtima kako biste mogli početi pisati e-poštu na jednom i završiti na drugom uređaju, kao i Quick Reply, koje bi razmjenu e-mailova trebalo više sličiti na chatove te mogućnost blokiranja vanjskog sadržaja, prenosi Tportal.hr.