Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša je registrirana u Hercegovini i na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Bugojno, Drvar i Jajce 12; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most i Zenica 13; Grude, Livno, Sarajevo i Široki Brijeg 14; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zvornik 15; Mostar, Stolac i Trebinje 16; Neum 17; Bihać 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa, za 3hPa je ispod normale i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje je izgledna kiša ili lokalno jači pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C. U Sarajevu pretežno oblačno. Kiša je moguća od sredine dana prema večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U utorak u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. Kiša se prognozira u prvoj polovici dana, s tim da je glavnina padalina u ranim jutarnjim satima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Lokalno slabija kiša od kasnih poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab, uglavnom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Poslije podne prestanak padalina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni više oblačnosti prije podne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.