Zbog novog prodora hladnog zraka ponovo će znatno zahladiti, a meteorolozi ne isključuju snijeg u nizinama i novi mraz.

Hladan zrak s Arktika po drugi će put u ovom mjesecu prodrijeti do naših krajeva. Već u nedjelju će značajno zahladiti u srednjoj Europi, dok će početkom nedjelje arktički zrak zahvatiti Balkansko poluotok i Mediteran, prenose Nezavisne novine.

Meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedjelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju posebno na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.

"Bit će i grmljavine, mjestimično vjerojatno i olujnog nevremena, a krajem ponedjeljka i naročito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju", prognozira Vakula.

U kopnenom području puhat će većinom umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno i s olujnim udarima, a na većem dijelu Jadrana od nedjelje često jaka bura, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Jugo će se vjerojatno do ponedjeljka zadržati samo na jugu.

U drugom dijelu sljedećeg tjedna  povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo vrijeme moguće je tek u posljednjem dijelu svibnja.