Igor Štimac završava svoju epizodu u Indiji, objavio je Indijski nogometni savez na službenim stranicama, a prenose Sportske novosti.

Virtualni sastanak održan je u ponedjeljak, a visoki dužnosnici Saveza odlučili su raskinuti ugovor s 56-godišnjim hrvatskim stručnjakom.

Naime, kako se navodi u službenom priopćenju, Štimcu je presudio razočaravajući ishod kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., u kojima je indijska reprezentacija ispala u drugoj rundi, skupivši pet bodova u šest odigranih susreta protiv Katara, Kuvajta i Afganistana, te ostavši bez treće, glavne runde u borbi za mjesto na Mundijalu.

"Tajništvo AIFF-a (op.a. Indijskog nogometnog saveza) izdalo je obavijest o raskidu ugovora gospodinu Štimcu i on se razrješuje svih svojih obveza s odlukom koja na snagu stupa odmah. AIFF se zahvaljuje gospodinu Štimcu na njegovoj službi u reprezentaciji i želi mu puno uspjeha u budućim poslovima", stoji u završetku priopćenja.

Štimac je u Indiju stigao u svibnju 2019., a na klupi seniorske nacionalne vrste odradio je 53 dvoboja, dok je 2021. i 2023. osvojio prvenstvo Južne Azije.