Predsjednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović, došli su u Mostar gdje je u tijeku trilateralni sastanak u uredu hrvatskog člana Predsjedništva.

Uoči sastanka, Grabar-Kitarović je rekla kako očekuje da naglasak na današnjem trilateralnom sastanku bude na gospodarskoj i prekograničnoj saradnji. Ranije je iz Ureda hrvatskog predsjednika objavljeno kako teme nisu unaprijed precizno definirane, ali da je riječ o važnom sastanku koji će doprinijeti učvršćivanju odnosa tri zemlje i nastaviti zamah u bilateralnim odnosima.

"Stabilni odnosi sa susjedima, na načelnima ravnopravnosti i međusobnog poštovanja, važan su dio hrvatske vanjske politike", navode u kabinetu hrvatskog predsjednika. Čović je uoči sastanka u intervjuu Tanjugu rekao kako će jedna od tema sastanka biti i pitanje granice između BiH i Srbije, te da očekuje da će to biti kontinuitet prethodnih razgovora, vođenih u Beogradu, a potom i u Zagrebu.

"Ovo je prilika da kompletnu europsku perspektivu zajednički razmotrimo i vidimo kako jedni drugima možemo pomoći", rekao je Čović. Inače, Mostar je danas ''zatrpan'' osiguranjem i službenim automobilima. Tako je Vučić na mjesto sastanka stigao u koloni od 15 automobila, a hrvatska predsjednica u koloni od 12 službenih vozila.

Bljesak.info