Zavod za javno zdravstvo HNŽ/K i sanitarna inspekcija općine Prozor-Rama, dana 22.06.2015. godine uzeli su 4 (četiri) uzorka za analizu vode s javnog vodovoda kojim upravlja JKP „VODOGRAD“ i to sa lokacija : Prozor 3 uzorka ( Dom Zdravlja „Rama“, Srednja Škola Prozor, zgrada Općine) i  Ripci 1 uzorak ( STR „Marina“).

Sa bakteriološkog stanovišta ispitivanih uzoraka vode u četiri uzorka i to Prozor 3 uzorka (Lab. broj uzorka: 309, 310 i 313) i Ripci 1 uzorak ( Lab. broj uzorka  311) ODGOVARAJU ispravnosti vode za piće po odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće („ Službeni glasnik BiH“, broj 40/10).

Uzorci vode pregledani i sa fizičko-kemiskog stanovišta,  uzeti sa dvije lokacije  Srednja Škola Prozor i zgrada Općine (broj. lab. prot. 122/15,123/15) ODGOVARAJU ZDRAVSTVENOJ ISPRAVNOSTI VODE ZA PIĆE.

Ispravnost vode za piće na području Općine Prozor-Rama, biti će pod stalnim nadzorom sanitarne inspekcije i JKP „VODOGRAD“, vršiti će se daljnje analize i obavještavati korisnike o stanju vode.

Pogledajte analizu vode
Prozor-Rama.org