Nizom manifestacija u ponedjeljak je diljem BiH obilježena obljetnica neuspješnog navodnog državnog udara u Turskoj, a u Mostaru je Stari most obasjan turskom zastavom.

S bočne strane Staroga mosta projektorom je obasjana crvena turska državna zastava s polumjesecom, što je iznenadilo brojne prolaznike. Na zastavi je uz polumjesec i zvijezdu, ispisan i broj 15 u spomen na 15. srpnja 2016. godine kada je navodno, kako tvrdi režim u Turskoj, teroristička organizacija FETO pokušala izvesti državni udar.

"I ove godine u Sarajevu je održana 'Trka za demokraciju' u čast obilježavanja treće godišnjice pokušaja puča u Turskoj od 15. srpnja 2016. godine, iza kojeg, kako tvrde vlasti Turske, stoji teroristička organizacija FETO", piše Klix.ba.

Aktivisti s turskim zastavama

U organizaciji Instituta Yunus Emre i veleposlanstva Turske u BiH, u Mostaru je sinoć ograniziran prigodan program povodom treće godišnjice od neuspjelog pokušaja državnog udara. Na Starome mostu bili su brojni aktivisti koji su nosili turske zastave.

U Sarajevu je istodobno održana "Trka za demokraciju" u čast obilježavanja treće godišnjice pokušaja puča u Turskoj. Institut Yunus Emre, koji je osnovao predsjednik Recep Tayyip Erdogan te ima ulogu promoviranja interesa turske države u javnoj diplomaciji kroz predstavljanje turske kulture, književnosti, jezika, umjetnosti i povijesti, organizirao je u ponedjeljak niz događaja u Mostaru kojima je nastojao približiti događanja iz 2016. godine.