Županijski stožer civilne zaštite na Šesnaestoj izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj  dana 20.04.2020.godine, d o n o s i ZAPOVIJED:

1. Zapovijeda se Stožeru civilne zaštite općine Prozor-Rama, da pod pratnjom policijskih službenika osiguraju transport za osobe kojima je uvedena obvezna karantena po rješenju Federalnog ministra zdravstva, a nalaze se na prostoru općine Prozor-Rama, da iste sprovedu do mjesta određenog u rješenju za karantenu.

2. Stožer civilne zaštite općine Prozor-Rama, dužan je osigurati policijsku pratnju, koji će osobe iz točke 1. zapovjedi, pratiti do objekta u Ortiješu-Mukoša, koji je određen za karantenu.

3. Za provođenje ove zapovijedi zadužuje se Stožer civilne zaštite općine Prozor-Rama.

4. Rok izvršenja ove zapovjedi je 20.4.2020. do 24h.

5. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K, Zavodu za javno zdravstvo HNŽ/K, Domu zdravlja Mostar, J.U. Domu zdravlja stari grad Mostar,  da pristupe testiranju na COVID 19 osoba koje su trenutno smještene u karantenu u objektu u Ortiješu-Mukoša, te utvrde  kliničku sliku tih osoba, osiguraju svakodnevnu liječničku skrb, kao i da kontroliraju  rokove o vremenu za  izolaciju po izdanim rješenjima.

2. Rok za postupanje i izvršenje ove zapovjedi je odmah.

3. Za provođenje ove zapovijedi zadužuju se  Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K, Zavod za javno zdravstvo HNŽ/K, Dom zdravlja Mostar, J.U. Dom zdravlja Stari grad Mostar.

4. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se J.P-u Komunalno Mostar, „Komos-u“ d.d.  Mostar,  J.P-u. „Parkovi“ d.o.o. Mostar, da u međusobnoj koordinaciji, osiguraju kontejner za infektivni otpad, i isti  dopreme CENTRU ZA HUMANITARNO RAZORUŽANJE D.O.O. MOSTAR,  čiji se objekat nalazi u Ortiješu-Mukoša.

2. Rok za postupanje i izvršenje ove zapovjedi je odmah.

3. Za provođenje ove zapovijedi zadužuju se  se J.P. Komunalno Mostar, „Komos“ d.d.  Mostar, J.P. „Parkovi“ d.o.o. Mostar

4. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.