Zbog kiše koja je padala tijekom noći ili još uvijek pada prometuje se po mokrom kolniku.

Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima (Kupres, Vlašić) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolniku.

Na dijelu puta Komar došlo je do slijetanja kamiona, piše Centralna.ba. Komar je nedovoljno očišćen, ima ugaženog snijega, vozače poziva na pojačan oprez.

BIHAMK: Stanje na cestama 28. 02. 2020. u 08 : 10 sati

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na regionalnom putu od Živinica prema aerodromu Tuzla kod mjesta Donje Dubrave obustavljen je promet. Do završetka policijskog uviđaja prometuje se alternativnim pravce, (preko Ciljuga).

Na magistralnom putu Olovo-Kladanj preko Karaule trenutno je zabranjen promet za teretna vozila preko 7,5 tona.  Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima (Kupres, Vlašić, Nišići, Karaula, Makljen, Romanija) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolniku. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Jak vjetar formira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč, dok na putu Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) pada ledena kiša, zbog čega se prometuje otežano. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa apeliramo na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se prije polaska informiraju o trenutnom stanju na putevima.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometovanja zbog sanacijskih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Deminerski radovi izvode se od 07:30 do 16 sati na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište). Na ovoj dionici dolazi do 15-minutnih obustava prometovanja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je promet na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

BiHAMK