Nogometni savez Bosne i Hercegovine nedavno je prihvatio poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice. Susret će se odigrati u studenom, a veći dio javnosti u BiH je šokiran tom odlukom i ne podržava prijateljsku utakmicu s reprezentacijom koja je zbog ruske invazije na Ukrajinu izbačena iz svih natjecanja.

Darijo Srna, legendarni hrvatski nogometaš koji je veći dio karijere proveo u Ukrajini, oglasio se na Instagramu odmah nakon objave da je NS BiH pristao na utakmicu s Rusima. Objavio je zastavu BiH u obliku srca i poruku: "Vjerujem u tebe BiH. Ne utakmici!"

Srna je nakon toga pohvalio Miralema Pjanića, jednu od najvećih zvijezdi BiH, koji odbija igrati protiv Rusije, a sada je poslao još jednu poruku Nogometnom savezu BiH.

"Mislim da se prema mom mišljenju ova utakmica ne smije odigrati. Zbog čega? Tu se uplelo dosta politike. Politika i sport ne smiju ići zajedno, ali ovo je zaista jedinstven slučaj. Rusija je izbačena iz svih europskih natjecanja. Žao mi je zbog toga što ruski sportaši pate, ali pate i sportaši u Ukrajini", rekao je Srna za Al Jazeeru.

"Ja mislim da se treba uvažiti mišljenje igrača. U Hrvatskoj se sigurno ova utakmica ne bi igrala, ako se pita igrače. Bosni i Hercegovini želim sve najbolje. Ja sam Hrvat s bosanskom krvlju, moj otac Uzeir je iz Bosne. Ali, molim vas, nemojte igrati protiv Rusije."