Vojni helikopter Mi-17, angažiran u akciji spašavanja novorođenčeta iz Novog Pazara, srušio se nedaleko od beogradske zračne luke Nikola Tesla, javljaju srpski mediji.

Ministarstvo obrane Srbije potvrdilo je da nema preživjelih u padu helikoptera.

Prema nepotvrđenim informacijama, u letjelici je bilo sedam osoba, dva pilota, dva vojna tehničara, dvojica medicinskih tehničara i bolesna beba stara tek pet dana. Ministarstvo obrane je najavilo konferenciju za novinare u 12 sati.

Televizija N1 javlja da se helikopter srušio na oko kilometar od zračne luke, u blizini autoputa.

Ministar obrane Bratislav Gašić ocijenio je da su piloti koji su poginuli u padu helikoptera bili najbolji piloti koje je Vojska Srbije (VS) imala.

Kako saznaje B92, helikopter je stigao do Beograda jučer oko 23 sata, ali zbog slabe vidljivosti i magle nije mogao sletjeti. U 2.10 sati kontrola leta je izgubila kontakt s posadom.

Zbog teških uvjeta očevid je počeo u 6.30 sati.

Bilo je predviđeno da helikopter sleti u Beograd, a beba stara pet dana trebala je biti prebačena na Institut za majku i dijete.

Vlada Srbije proglasila je 15. ožujka danom žalosti.

Bebu su jučer kolima Hitne prevozili iz Novog Pazara u Kragujevac, no ostali su zarobljeni na putu jer su naišli na osdron zemlje koji im je zapriječio put. Novorođenče ima problema sa dišnim putevima i u teškom je stanju, a u sanitetskom vozilu nije bilo dovoljno kisika da bi se čekalo na raščišćavanje ceste.

Na mjesto odrona odmah je upućen vojni helikopter da preveze bebu u Beograd.

Cijelu noć loši vremenski uvjeti otežavali su zračni promet iznad Beograda. Neki su zrakoplovi morali biti preusmjereni u druge zračne luke.