U SAD i Kanadi uhićeno je 13 osoba, među kojima su Zlatko M. i Bojan T. Zaplijenjeno skoro pola tone kokaina i oduzeto 811.000 kanadskih dolara.

Poslije uhićenja kod Azorskih otoka i zaplijene 800 kilograma kokaina, sakrivenih u jedrilici registriranoj u SAD, kod Los Angelesa uslijedila je nova policijska akcija u kojoj je “palo” još Srba.

Pronađeno je i oduzeto oko pola tone kokaina, a među osumnjičenima su, pored srpskih državljana, Meksikanci, Sudanci, Kanađani i Kinezi, pišu “Novosti”.

Ispituje se je li riječ o istom tovaru koji je prošlog mjeseca krenuo iz Meksika ka Europi, a zaplijenjen je po dojavi srpske policije 2. rujna u Atlantskom oceanu.

Kokain je, prema prvim operativnim podacima, nabavljen od istog kartela. Jedan krak je išao ka Europi, drugi ka Sjevernoj Americi, dok je treći tovar trebalo završiti u Australiji.

Novo uhićenje uslijedilo je samo nekoliko dana nakon što su se iza rešetaka našli Vladislav F. i još četvorica muškaraca. Vladislava F., iz Erdevika, i njegove suputnike sa jedrilice (Meksikanac i Rus) uhitili su Španjolci, dok su u Srbiji lisice na ruke stavljene ocu i sinu, Mirku i Draganu Đ. iz Šida, navodi list.