Zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu Federacije BiH Salka Zildžića uhitila je srbijanska policija pri prelasku granice jer je u vozilu kojim je ulazio u Srbiju imao neprijavljeno oružje, izvijestili su danas mediji u BiH. Zildžić, koji je sada u pritvoru, zastupnik je u entitetskom parlamentu i predsjednik gradskog odbora SDA u Tuzli te slovi za jednog od najpouzdanijih suradnika stranačkog lidera Bakira Izetbegovića.

Bavio se kick boksom, Avaz piše da je bio sklon nasilju

Prije političke karijere Zildžić se bavio kick boksom, a "Dnevni avaz" izvještavajući o uhićenju ističe da je bio sklon nasilničkom ponašanju, čak i u sučeljavanju s političkim protivnicima.

Mediji navode da Zildžić ima dozvolu za oružje koju mu je izdala policija u BiH no nije jasno zbog čega je pištolj nosio u Srbiju i nije ga prijavio policajcima koji su oružje otkrili tijekom pretrage automobila.

Portal blizak SDA tvrdi a je zaboravio prijaviti oružje

Portal Faktor, blizak SDA, citirao je neimenovane izvore koji tvrde da je Zildžić zaboravio prijaviti oružje, a u Srbiju je išao kako bi se u Bajinoj Bašti navodno sastao s nekim prijateljima. Za protuzakonito nošenje oružja u Srbiji propisana je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Veleposlanik BiH u Beogradu Aleksandar Vranić kazao je za portal Klix kako Zildžić nije zatražio konzularnu pomoć nakon što je pritvoren. Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak kazao je da se sada očekuje službeno očitovanje srbijanskih vlasti o ovom slučaju diplomatskim kanalima.

"Nakon što dobijemo službenu informaciju o uhićenju i pojašnjenje okolnosti poduzet ćemo određene korake", kazao je Isak.