Novi pregovori stranaka oko pokušaja postizanja dogovora o izborima u Mostaru bit će održani u četvrtak, doznaje Bljesak.info.

Sastanku, kojem će domaćin biti SDP, bi se trebale odazvati sve stranke, a nastojat će se dogovoriti modeli o kojima će se pregovarati.

Naime, SDP je ranije objavio kako će ''pregovorima dati novu dimenziju te dovesti pregovarače do toga da pokažu neku vrstu kompromisa''.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Edin Zagorčić rekao je kako se na posljednjem sastanku otvorio dijalog o dvije stvari za koje nije postojala spremnost na popuštanje. Jedno od tih pitanje je pitanje gradonačelnika, navodeći kako je većina stranaka za to da se uvede i pozicija dogradonačelnika koji bi dao novu dimenziju u rukovođenju gradom, dok je drugo pitanje spremnost na pristanak na određenu organizaciju izbornih jedinica.

Domaćin proteklog sastanka bio je Gradski odbor HDZ-a BiH, a nazočili su mu čelnici lokalnih SDA, SBB-a, SDP-a, DF-a, BPS-a, SNSD-a i SDS-a te predstavnici Međunarodne zajednice.

Prvom sastanku domaćin je bila mostarska SDA i tada je javnosti poručeno kako će se stranke nalaziti i pokušati pronaći rješenje.

Prijedlog HDZ-a bio je da se napravi okvir za pregovore te da se ne ''iskače'' iz presude Ustavnog suda, dok je SDA prizivala u pomoć Međunarodnu zajednicu.

No, iz OHR-a za Bljesak.info je potvrđeno kako se neće miješati u ovo pitanje.