Kod Masleničkog mosta u tijeku je potraga za tijelom 45-godišnjeg muškarca koji se jučer s mosta bacio ili pao u more, priopćeno je iz zadarske policije.

"Jučer oko 15:40 zadarska policija je zadobila prijavu o nestanku, odnosno udaljenju, 45-godišnjaka iz Zadra. Četrdesetak minuta nakon toga, zaprimljena je dojava da je nepoznati muškarac skočio ili je pao s Masleničkog mosta. To je željezni, tzv. stari Maslenički most. Odmah su tamo upućeni policajci", kazao je za Index glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Pretražuje se morsko dno i površina

"Na mjesto događaja upućena su plovila Lučke kapetanije i policije, zadarski policajci i dignuti su pripadnici Specijalne policajci iz Splita. Sada se trenutno pretražuje morsko dno i površina mora i obalni dio uz jednu i drugu obalu", dodao je.

"Postoje informacije da bi se trebalo raditi o istoj osobi, da je ona vezana uz obje dojave, a istražuje se i informacija da se prije pada ili skoka osobe s mosta čuo pucanj iz vatrenog oružja", kazao je glasnogovornik zadarske policije.

Županijski centar 112 dobio dojavu o pucnju

Županijski centar 112 izvijestio je da su u ponedjeljak iza 16 sati zaprimili dojavu voditelja "Bungee Jumpinga" da je na starome Masleničkom mostu nepoznata osoba sjela na ogradu mosta, ispalila hitac iz vatrenog oružja i potom pala u more.

Ubio se pilot kanadera?

O događaju se oglasilo i Ministarstvo obrane. U priopćenju piše kako postoje indicije da se radi o pilotu kanadera.
"U potrazi sudjeluju helikopter HRZ i PZO-a, ronioci, policijski službenici, očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodovi PU Zadarske i Lučke kapetanije

Letačka posada Eskadrile helikoptera  (EH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" uključila se u utorak, 31. listopada 2017. u jutarnjim satima s helikopterom BELL-206 B u akciju traganja za nestalom osobom u moru kod Masleničkog mosta.

Postoje indicije da se radi o pripadniku 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak u ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine.

Na mjestu događaja upućene su istražiteljske ekipe te je pokrenuta akcija potrage. Uz helikopter HRZ i PZO u potrazi sudjeluju i ronioci, policijski službenici i očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodovi Policijske uprave Zadarske i Lučke kapetanije", priopćeno je iz MORH-a.