Uragan Harvey koji je poharao Teksas odnio je 38 života. Harvey je najsnažniji uragan koji je pogodio Teksas u više od 50 godina, a posebno snažno pogođen je četvrti najmnogoljudniji američki grad Houston.

Među onima koji su preživjeli strahote uragana Harvey je trogodišnja Jordyn Grace, piše NY Times. Malu Jordyn spasioci su izvukli iz bujice u Beaumontu. Podrhtavajući od hladnoće vode koja ju je nosila, preživjela je čvrsto se držeći za beživotno tijelo svoje majke.

Parkirala auto i pokušala krenuti pješke

Jordyn Grace i njezina 41-godišnja majka Colette Sulcer zahvatila je poplava u Beaumontu. Sulcer je vozila autocestom Interstate 10, no razina vode rasla je vrlo brzo. Zaustavila je auto na obližnjem parkiralištu i uzela Jordyn u naručje.

Pokušala je naći siguran put kojim bi nastavila pješice, no bujica ih je obje povukla u obližnji kanal. Sulcer nije dugo izdržala borbu s vodom. Jordyn se čvrsto uhvatila za njezino tijelo i tako ostala do dolaska spasioca. "Mama se pomolila", rekla im je Jordyn.

Policijska uprava u Beaumontu je priopćila kako su neko vrijeme bile zarobljene u kanalu prepunom vode, a pronađene su kako plutaju na udaljenosti od jednog kilometra od kanala koji ih je povukao. Kad su pronađene, majčina ruka grčevito je držala trogodišnju kćer.

Vraćala se s koncerta

Colette Sulcer bila je medicinska sestra, u obitelji su je smatrali brižnom majkom. U trenutku nesreće vraćala se u Beaumont iz Houstona gdje je bila na koncertu Eda Sheerana. Prijatelji i rodbina svjedoče o tome kako je cijelo vrijeme bila u kontaktu s njima.

U utorak prijepodne se još raspitivala o informacijama o poplavi i putevima kojima bi mogla sigurno proći. Prijateljima i obitelji je pisala kako pokušava pobjeći od poplava, no da joj to sve teže polazi za rukom. A onda su njezine poruke prestale stizati.

Kolege i prijatelji shrvani

"Svi smo u šoku. Ovakve stvari se obično događaju drugima, čujemo ih na vijestima. Ali ne ovdje i ne nama", kazala je rođakinja preminule Sulcer Vanessa Jackson. Dodala je i kako je u ovom trenutku najvažnije smiriti malu Jordyn koja se u bolnici uspješno oporavlja od hipotermije i dalje se brinuti o njoj. U obitelji u kojoj su, kako kažu, svi vrlo bliski i povezani, brigu o trogodišnjoj Jordyn preuzet će njezina tetka Antionette Logan.

Michael LaBouef, prijatelj i kolega Colette Sulcer, kazao je kako je osoblje u Medicinskom centru jugoistočnog Teksasa u Port Arthuru shrvano tragedijom koja se dogodila. "Njezin osmijeh je zavladao prostorijom u kojoj je bila. Nikada nije bila uzrujana ili loše raspoložena iako joj nije bilo lako u životu", kazao je LaBouef.

Dodaje i da su brinuli za nju i Jordyn jer su znali da je na putu. Bili su s njom u kontaktu. "Odjednom su poruke prestale stizati", kazao je LaBouef.