Aktualni europski prvaci, Španjolci odigrali su danas sa Česima prvu utakmicu u Francuskoj i nagovijestili kako će teško obraniti naslov.

Na stadionu Municipal u Toulouseu Španjolska je slomila otpor Čeha tek u 87. minuti kada Gerard Pique posprema loptu u mrežu nakon ubačaja Inieste.

Prvu veliku priliku Španjolci su imali u 16. minuti kada Silva pronalazi Moratu, ali udarac napadač Juventusa bez većih problema zaustavlja Čech.

Španjolci su bili puno bolja ekipa u prvom poluvremenu, Furija je plela mrežu oko gola Češke, ali fantastični iskusni vratar Arsenala Čech je otklanjao svaku opasnost koja je išla u okvir njegovih vrata.
 

Na početku drugog poluvremena Španjolci su imali veliku priliku za vodstvo kada je češki branič za malo zatresao vlastitu mrežu, ali na njegovu sreću lopta pogađa na vratnici.

I u nastavku ista slika kao iz prvog dijela, Španjolci su stezali obruč oko gola Čeha, ali mreže su i dalje mirovale.

Ipak bedem ispred češkog gola popustio je u 87. minuti. Iniesta fantastičnom loptom pogađa 'u trepavicu' Piquea, a branič Barcelone posprema loptu u mrežu.

Česi su u sudačkoj nadoknadi imali stopostotnu priliku, ali De Geaa pokazuje zašto je prvi izbor za vrata Španjolske ispred Casillasa.

Španjolska se tako izjednačila s Hrvatskom na vrhu skupine D s tri boda i istom gol razlikom.