Hrvatska i Španjolska ukrstit će koplja od 16:00 u posljednjoj utakmici skupine I drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva. Obje momčadi već su u polufinalu, a ovaj susret odlučit će pobjednika skupine.

Uoči utakmice španjolski mediji s puno poštovanja pišu o hrvatskoj reprezentaciji. Madridska Marca tako ističe glavne prednosti Hrvatske – svjetske klase u vanjskoj liniji, obranu 5-1 s Domagojem Duvnjakom na čelu i borbeni, kompetitivni duh koji je omogućio veliki preokret protiv Njemačke.

Hvale i taktičke vještine Lina Červara, ali ističu i mane – učinak vratara koji je, po njima, ”ponešto ispod kategorije ovakve reprezentacije” i kvalitativni disbalans u momčadi u kojoj većinu tereta nose glavne zvijezde.

Napominju i da je Hrvatska uspješno odmorila glavne igrače protiv Češke, pa će Španjolsku dočekati maksimalno ”odmorna i opasna Hrvatska”.

Drugi madridski sportski list As piše kako Hrvatska povijesno ne odgovara Španjolskoj, koja u međusobnih susretima ima 11 pobjeda u 31 utakmici. Upozoravaju da njihov izbornik Jordi Ribera nikad nije pobijedio Hrvatsku, a trenutačno je u nizu od tri uzastopna poraza od Kauboja. Posljednju pobjedu protiv Hrvatske Španjolska je proslavila na Europskom prvenstvu 2016.

“Nema više laganih protivnika; oni koji su ‘živi’ u ovoj fazi natjecanja na veoma su visokoj razini”, prenosi As Riberine riječi.

Ribera je svojim pulenima dao slobodan dan nakon pobjede protiv Bjelorusije kojom su osigurali polufinale. Njegovi igrači najavljuju da će ići na pobjedu.

”Iako nema imperativa pobjede, bit će to važna utakmica i želimo pobijediti”, rekao je Ferran Sole, najbolji španjolski strijelac protiv Bjelorusije sa sedam golova, prenosi Gol.hr.