Real Madrid je u nedjelju u 18. kolu La Lige na Santiagu Bernabeuu odigrao samo 0:0 protiv Athletica i dopustio Barceloni da mu pobjegne na dva boda prednosti.

Bili su Madriđani mnogo bolja momčad na terenu, uzdrmali su i dvije vratnice, no lopta nije htjela ući u mrežu i po drugi put u nizu Zidaneova momčad nije zatresla mrežu, iako je bila bolja.

A zbog suspenzije Casemira u prvoj se postavi našao Luka Modrić koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Španjolski mediji bili su prepuni pohvala za hrvatskog kapetana, a najviše se istaknuo AS, koji ga je proglasio igračem utakmice.

"Opet je bio Realov motor, a njegovi pasevi bili su puno kvalitetniji od završnice njegovih suigrača. Kad jednu utakmicu provede na klupi, drugu odigra odlično. Fantastično je nalazio pukotine u gostujućoj obrani, a s dva krasna dodavanja dvaput je Viniciusa gurnuo u čistu šansu. Svoju igru po tko zna koji put podredio je kolektivu. U momčadi ovaj put nije bilo Casemira, ali je zato Luka uskočio i, kad je trebalo, preuzeo je i njegovu ulogu. Imao je 73 točna dodavanja, ali je oduzeo čak pet lopti. Ima 34 godine, a još uživa u nogometu", stoji u tekstu Asa.

Modrić je protiv Athletica imao 88 posto točnih dodavanja, a 82 posto u protivničkoj polovici. Osvojio je pet lopti, dvaput je zapucao na gol i iznudio je jedan prekršaj.

Generalno, ne može se kazati kako je bilo tko u Realu odigrao sjajnu utakmicu protiv Athletica, a time ni sam Modrić, a evidentno je da Kraljevski klub ima problem postizanja golova.

Jalovi su bili i protiv Barcelone koja igra napadački, ali i protiv baskijskog kluba koji je u nedjelju postavio čvrstu obranu.

I dalje na većinu lopti ubačenih u šesnaesterac protivnika glavom skače Sergio Ramos, Bale nije ni blizu nekadašnje brzine i preciznosti šuta, dok mlađi napadači nisu na razini koja se u Realu očekuje.

Dakle, zakaže li Benzema na nekim utakmicama, vjerojatnost postizanja pogotka vrlo je niska.