Što bi se dobroga moglo jesti... Pitanje je to koje mnogima padne napamet oko ove ure, a ako ste i vi među onima koji se upravo premišljaju što danas skuhati, a pritom su vam dragi piletina, sir i panceta, imamo prijedlog koji bi vam se mogao svidjeti, piše Slobodna Dalmacija

Posebnost ovih rolica je u tome što su omotane u pancetu koja im čuva sočnost i podiže okus, a još su bolje zbog toga što su nadjevene s čak dvije vrste sira. Jedna je blaga i služi za premazivanje mesa, druga je izraženog okusa i tvrda, kako se tijekom pečenja ne bi otopio. Nadjevu pikantnost daje mladi luk, tako da će na svoje doći i oni koji vole dobro začinjeno.

Ovo zgodno jelo možete poslužiti uz salatu, recimo neku lijepu od kupusa ili klasičnu zelenu, a možete mu dodati i prilog poput riže s graškom ili kuhanog krumpira sa začinskim biljem.

Pileće rolice sa sirom i pancetom

Sastojci:

600 g odrezaka od pilećih prsa
200 g ricotte ili krem sira
125 g pancete u ploškicama
100 g zrelog trapista ili mladog parmezana
2 pera mladog luka
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Piletinu prerežite uzdužno, kako bi dobili tanje odreske.

Pomiješajte ricottu ili krem sir s nasjeckanim mladim lukom pa smjesu žlicom rasporedite po piletini. Pažljivo zamotajte pa ovijte svaku rolicu ploškicom pancete. Ako je potrebno, pričvrstite kuhinjskim koncem.

Stavite rolice na papir za pečenje, posolite, poprskajte maslinovim uljem i začinite svježe mljevenim crnim paprom. Pecite dok meso nije pečeno (bocnite ga čačkalicom ako niste sigurni, sok bi trebao biti proziran).

Prije posluživanja pričekajte desetak minuta da se okusi prožmu i skinite kuhinjski konac ako ste ga koristili.