Specijalni agenti američkog Saveznog istražnog ureda (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, otkrio je Dnevnom avazu izvor blizak istrazi.

Na snimcima se, kako je rečeno Avazu, vidi i ruta kojom su ubojice pobjegle, a istražni tim steže obruč oko njih. Satelitom je zabilježen i pokušaj krađe Golfa VI hrvatskih registarskih oznaka.

Preko specijaliziranog računalnog programa istražitelji FBI rekonstruirali su zločin od trenutka kad su automafijaši obili Golf do likvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu, kao i njihovog bijega.

Avaz piše kako su, prema dosadašnjim rezultatima istrage, isljednici analizirali tragove s mjesta zločina i moguće motive ubojstava.

Prema Avazovu izvoru, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršitelji, jer svi dosadašnji tragovi ukazuju na to. Sve istražiteljske snage usmjerene su k auto-mafiji.

Istovremeno, u bh. podzemlju, koje je pod najvećim pritiskom od Daytona do danas, zavladala je neviđena panika, a privođenja automafijaša na ispitivanja su svakodnevna. Među ispitanima je i Miroslav Miki Škobo s Pala, koji se spominje u skoro svim akcijama suzbijanja automafije, a optužen je i u predmetu "Volan".

U prvom Valu privođenja autokriminalaca, Škobo je bio izvan granica BiH, ali je, čim se vratio, došao na ispitivanje pod nadzorom sarajevskih Tužitelja. Dao je, navodi Avaz, izjavu te je provjeren njegov alibi, nakon čega je pušten na slobodu.

Satelitski snimci, piše Avaz, nisu jedini tragovi kojima istražitelji raspolažu. Provjeravaju se i sve iznajmljene garaže za automobile na području Kantona Sarajevo, a tijekom istrage je suženo područje gdje su lopovi krili ukradena vozila.

Ispituje se jesu li u nekoj od garaža bili sakriveni crni Golf te, navodno, jedan terenac koji su korišteni pri likvidaciji sarajevskih policajaca.