U Bosni i Hercegovini je danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s najvišom dnevnom temperaturom zraka od 16 do 22 stupnja Celzijusa.

Prema posljednjim mjerenjima, jutros je najtoplije bilo u Neumu, gdje je u 08.00 sati izmjereno 15 stupnjeva, dok je najsvježije bilo u Sokocu, gdje su izmjerena četiri stupnja Celzijusa

U Sarajevu danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko 19 stupnjeva Celzijusovih.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima prognozira se za četvrtak. Jači pljuskovi se prognoziraju u Bosni, a u Hercegovini lokalno slabija kiša. Od sredine dana prema večernjim satima moguća je grmljavina u Krajini na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

U petak u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura.

Prvog dana vikenda prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tijekom noći na nedjelju razvedravanje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između četiri i osam stupnja, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 10 i 16, a najviša u Hercegovini između 18 i 23 stupnja.

U nedjelju će prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) biti sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između tri i šest, na jugu zemlje od šest do 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stupnja Celzijusova.

Dnevnik.ba