Snijeg pada diljem zemlje, a očekuje se jačanje oborina.

A sa snijegom su počeli i problemi u prometu. Guste padaline stvorile su tako kaos na prometnicama u Gorskom kotaru, Lici, te na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Na autocesti A6 prema Zagrebu zbog snijega se vozi otežano, jednim trakom, a iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače na oprez u prometu zbog mokrih i skliskih kolnika u Istri, sjevernom Primorju, Lici i Dalmaciji, dok u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada susnježica.

Uz snijeg dodatne probleme stvara i magla, koja mjestimice na cestama uz gust snijeg dodatno smanjuje vidljivost.

Prema prognozi DHMZ-a, na sjevernom će dijelu Jadrana krajem dana zapuhati bura s olujnim udarima, zbog koje iz HAK-a također upozoravaju na moguće poteškoće u prometu, te će biti privremena zatvaranja određenih dionica autoceste.

U subotu se na Jadranu očekuje nastavak kiše, uz jak i olujan južni i jugozapadni vjetar na južnom dijelu, a na sjevernom uz buru, s kojom je mjestimice moguć i snijeg. U nedjelju malo stabilnije i mirnije, a od ponedjeljka se ponovno povećava vjerojatnost za jačanje juga i povremenu mjestimičnu kišu.

Na kopnu se u subotu očekuje većinom snijeg, obilniji u gorju, a snježni pokrivač stvarat će se i u mnogim nizinama. Do kraja dana predviđa se razvedravanje pa će nedjelja biti uglavnom suha, s jutarnjim minusima. Niskih temperatura bit će i u novom tjednu, kada su ponovno moguće oborine.