Snježne padavine stigle su u Bosnu i Hercegovinu. Na nekim planinama radost zbog snijega će trajati nekoliko sati, a na Bjelašnici slijedi nekoliko dana snježnih padalina.

Snijeg koji je u večernjim satima počeo padati na Vlašiću, planini kod Travnika. Već je prekrio staze, livade i puteve te je na oduševljenje svih prisutnih napravio pravu zimsku atmosferu koju su iskoristili za šetnju i pravljenje fotografija, piše Klix.ba.

Osim na Vlašiću, u večernjim satima snijeg je počeo padati i na Rostovu, ali i Bjelašnici. Hotelijeri i ugostitelji s radošću su dočekali bijeli prekrivač s obzirom da zimska sezona na nekim planinama počinje već sredinom prosinca.

Prema nekim prognozama, u narednim danima se na nekim planinama očekuje još snijega. Na Bjelašnici se očekuje da će napadati do 10 cm snijega, a s obzirom na povoljnu temperaturu padat će i sljedećih dana.

Drugačija situacija je na Vlašiću gdje će prema podacima AccuWeathera radost zbog snijega trajati kraće jer je najavljena kiša i temperature iznad nule.

Ipak, do prvih skijaša i početka sezone skijanja svi očekuju dovoljne količine snijega, a sudeći prema najavama neće ga nedostajati za potpuni doživljaj zime.