Prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji stvaraju snježne nanose na širem području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča.

Na dionicama Sarajevo - Rogatica preko Romanije i Trnovo - Foča preko prijevoja Rogoj obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici M-15 Livno - Šujica preko prijevoja Borova Glava upozoravamo vozače na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica A-1 Zenica jug - Zenica Sjever u oba smjera.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača – Novi Travnik - Bugojno.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.