Aleksandar Petrović više nije izbornik Hrvatske. Potvrdio je tu vijest oko 13 sati Hrvatski košarkaški savez nakon sastanka čelnih ljudi s dosadašnjim izbornikom.

HKS je u jednoj rečenici objasnio i razlog smjene.

"U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan je sastanak vodstva Hrvatskog košarkaškog saveza s gospodinom Aleksandrom Petrovićem.

Zaključeno je kako je utakmica osmine finala EuroBasketa 2017 protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora", stoji u priopćenju.

Novi izbornik Ivica Skelin?

Prema još neslužbenim informacijama Petrovića će naslijediti Ivica Skelin, aktualni trener KK Split i pomoćnik Ace Petrovića u zadnja dva mandata. Skelin će navodno, uz izborničku funkciju, i dalje raditi kao trener Splita.

HKS je najavio press konferenciju za subotu od 13:30.

Podsjetimo, Hrvatska je na Eurobasketu ispala u osmini finala nakon visokog poraza od Rusije 78:101 nakon što je u skupini izgubila samo od sada već bivših prvaka Španjolske. Petrović je suradnju s HKS-om dogovorio početkom 2016. uoči kvalifikacija za Olimpijske igre na koje se Hrvatska neočekivano plasirala, pa ispala u četvrtfinalu porazom od Srbije. Zbog dobrih igara prošlog ljeta Savez je odlučio zadržati Petrovića i za Eurobasket.