Otkriće dječje lubanje u staroj krušnoj peći u Novom Mestu, i to u ulici u blizini Policijske uprave, šokiralo je slovensku javnost. Slovenske novine pišu kako je vjerojatno riječ o lubanji 12-godišnjeg djeteta dok očevidac tvrdi kako je bila stara, no nije bila prljava ili teško izgorjela. Primijetio je i rupu na vrhu za koju se misli da je prostrjelna rana.
 
Krušna peć u kojoj je pronađena lubanja nalazila se u stanu koji je kupila obitelj iz Novog Mesta, a nakon što su odlučili ukloniti peć, mičući cigle, naišli su na lubanju. Istražitelji su ubrzo stigli, a nakon što su u stanu proveli nekoliko sati, odnijeli su lubanju na dodanu analizu. Jedan od susjeda koji 41 godinu živi u tome bloku kazao je kako se nikad nije dogodilo nešto neobično, niti jedno dijete nije nestalo i niti jedan zločin nije se dogodio. Čudi se otkud se pojavila lubanja. 
 
Slovenski mediji navode i kako je prije spomenutog mladog para, prvi vlasnik stana bio radnik koji ga je ostavio sinu. Potom ga je kupila starija žena te ga posjedovala deset godina. Nakon što je umrla u domu za starije kupio ga je mladi par iz Novog Mesta, piše Večernji.ba.