Najbolji golman na svijetu i najbolja kupnja u povijesti Atletica 25. rođendan će vjerojatno proslaviti u glavnom gradu. Ali ne u Madridu, nego u susjednoj prijestolnici.

Jan Oblak koji 7. siječnja slavi rođendan, prema pisanju madridskog AS-a koje prenose ostali španjolski, ali i francuski mediji, već u zimskom prijelaznom roku napušta klub u kojem je od ljeta 2014.
 
Španjolci ističu da francuski lider i najbogatiji katarski klub ima "fiksaciju" na Oblaka koji je početkom prošle godine produljio ugovor s Atleticom do 2021. uz odštetnu klauzulu od 100 milijuna eura.

PSG nudi Atleticu za zamjenu novac i dvojicu igrača: vratara Kevina Trappa (27), kupljenog prije dvije godine od Eintrachta za 10 milijuna eura. Nijemac je u prvoj sezoni uzeo status prvog golmana PSG-a od Salvatorea Sirigua, ali ga je u ljeto prošle godine izgubio od mladog  Alphonsea Areole.
 
 
Drugi igrač kojeg bi poslali u Pariz u sklopu trampe je Javier Pastore (28), prije šest godina kupljen od Palerma za 40 milijuna eura. Argentinski ofenzivni veznjak je sjajan, tehnički potkovan igrač sposoban kvalitetno igrati bilo gdje u zadnjoj trećini terena. Ali gomilanjem zvijezda na Parku prinčeva, već treću sezonu tamo je rezerva.

Već ljetos naveliko se pisalo da je PSG za Oblaka voljan platiti i spomenutih 100 milijuna eura. Španjolci tvrde da to želi i danas, ali da bi naravno radije do sjajnog vratara došao tako da plati manji iznos i usput djelomično očisti svlačionicu od igrača koji ne igraju, a skupo su plaćeni.

Oblaka je Atletico kupio od Benfice 2014. za 16 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim golmanom koji je došao u La Ligu.
 
Kao što smo već pisali, s obzirom na omjer cijene i kvalitete, nema dvojbe da je to najbolja kupnja u povijesti Atletica. Oblak je od tada dvije sezone završio kao golman s najmanje primljenih golova u Primeri te jednako toliko puta bio izabran u momčad sezone La Lige i Lige prvaka, a jednom je proglašen i najboljim golmanom u Španjolskoj.