Slovački 'Bill Gates', Miroslav Trnka, potvrdio je tportalu kako je on doista dao najbolju ponudu za kupnju vile Castello. Vila je to u kojoj se godinama odmarao vlasnik Agrokora Ivica Todorić, a koju je izvanredna uprava pod Antom Ramljakom naumila prodati.

Agrokor je prilikom prezentiranja plana održivosti koncerna objavio da je vjerovničko vijeće odobrilo prodaju vile po cijeni od 8,1 milijun eura plus porezi i to 'slovačkom investitoru'. Istog dana Ramljak je rekao kako se vila prodaje vlasniku najveće slovačke IT tvrtke, zbog čega smo i pretpostavili da se radi o Miroslavu Trnki, vlasniku softverskog giganta ESET.

Iz njegove tvrtke za tportal kažu: 'Potvrđujemo da je on reagirao na Sotheby'sovu ponudu za kupnju vile Castello u Hrvatskoj. Njegova ponuda bila je viša od tražene cijene, no transakcija još nije finalizirana. To su privatne aktivnosti Miroslava Trnke i nemaju veze s kompanijom ESET.'

Tvrtka ESET poznata je po svojem antivirusu NOD32, koji koriste stotine milijuna ljudi diljem svijeta. Trnka je njen osnivač, a vlasnik je i nekretninske tvrtke Trnka Investment, kojom uz njega upravlja i njegov sin Michal.

ESET, zasnovan kao društvo s ograničenom odgovornošću, nije dužan objavljivati financijske izvještaje pa je doista nezahvalno reći koliki su mu godišnji prihodi. Globalno tržište antivirusa vrijedno je oko 20 milijardi dolara, a ESET prema nekim izvorima drži oko 15 posto globalnog kolača, što se može prevesti kao tri milijarde dolara vrijedan tržišni udio.