U Bosni i Hercegovini u nedjelju će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima Bosne je moguća slaba kiša.

Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Prijepodne povremeno jaki udari vjetra na sjeverozapadu Bosne. Dnevne temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 8 °C.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne prognozira se pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje bit će pretežno oblačno, uz djelomično razvedravanje tijekom dana. Povremeno slab snijeg je moguć ponegdje u središnjim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -10 do -3, na planinama do -16, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -5 do 0, na jugu od 0 do 4 °C.

U utorak ujutro u Bosni bit će umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro. Tijekom dana porast naoblake. U večernjim satima snijeg se očekuje u većini područja. U Posavini uglavnom bez padalina, a na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Jutarnje temperature od -12 do -6, u Posavini i Krajini do -3, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -1 do 6, na jugu od 1 do 5 °C.

Pretežno oblačno vrijeme prognozira se u srijedu, kada se u sjevernim područjima Bosne i na jugu Hercegovine očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. Tijekom dana padaline postupno slaba i prestaju. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 1 do 6 °C.

U četvrtak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne bit će pretežno sunčano, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -3 do 1, na jugu od 1 do 6 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Bljesak.info