Oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom i temperaturama koje će se kretati između deset i 32 stupnjeva Celzijusa prevladavat će u Bosni i Hercegovini u sljedećim danima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi agencija Anadolija.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine, uglavnom, na jugu i jugoistoku, poslije podne i u večernjim satima. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu od 23 do 28 stupnjeva.

I u nedjelju prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, u Bosni veći dio dana sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom, a u Hercegovini pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu zemlje od 15 do 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje od 26 do 30 stupnjeva Celzijusa.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Bosni će prevladavati i u ponedjeljak. U Hercegovini sunčano sa umjerenom naoblakom. Prema podacima FHMZBiH, najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između deset i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26, na jugu zemlje od 28 do 32 stupnjeva Celzijusa.

Slično vrijeme očekuje se i u utorak. U Bosni će prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom, a u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stupanj, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 29 do 32 stupnja.