U Bosni se u nedjelju očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će biti pretežno sunčano prijepodne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana.

U poslijepodnevnim satima su izgledni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 14 i 19, a na jugu BiH do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, a na jugu BiH od 32 do 36 stupnjeva.

U ponedjeljak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s ponekim lokalnim pljuskom. U Hercegovini pretežno sunčano prijepodne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana kada su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu BiH do 22 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 25 i 30, na jugu BiH od  32 do 35 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jače padaline prijepodne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu BiH do 21 stupanj. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 22 i 27, a na jugu BiH do 31 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.