SDP je odlučio kako će njihov kandidat za Predsjedništvo BiH biti Slavo Kukić, objavila je Slobodna Bosna navodeći kako su se sve donedavno čelnici SDP-a dvoumili hoće li istaknuti bošnjačkog ili hrvatskog kandidata za Predsjedništvo BiH.

''U prvom slučaju to bi bio Denis Bećirović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, a u drugom slučaju to bi bio profesor Slavo Kukić, nekadašnji kandidat za premijera BiH nakon izbora 2012. godine'', navodi portal nekadašnjeg tjednika tvrdeći kako u SDP-u nisu svi oduševljeni ovom odlikom. Odluka, navodi Slobodna Bosna, još nije službena ali je definitivno prihvaćena među najvažnijim stranačkim dužnosnicima.

Podsjećamo, Kukić je ljetos rekao kako će, ako se kandidira, sigurno pobijediti hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Dragana Čovića. ''… sigurno ću pobijediti Čovića. Upustim li se u to i ne budem li imao više od 100 tisuća glasova više od njega, obećavam da ću odustati od mjesta člana Predsjedništva BiH", kazao je Kukić Oslobođenju. Ranije je rekao kako će ''pobijediti s najmanje 100.000 glasova''.

''Čuo sam ovih dana da bi me Čović mogao zastrašiti kao 2014. No, nije me zastrašio ni 2014. niti će me zastrašiti 2018. Takvih kao on, ja se nikad nisam bojao", poručio je Kukić, koji je i te 2014. tvrdio da će poraziti lidera HDZ-a BiH.