Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ponovno je oduševio svijet dirljivom gestom, ispunivši želju mlade Japanke Tomoki Sumitani (19) koja je još ranije kazala da joj je posljednja života želja da od Đokovića dobije poklon.

Tomoki je, na žalost, oboljela od neizlječivog imunološkog oboljenja, kojoj je krajnja faza smrt. Mlada Japanka, koja sanja sve Wimbledone koje je Đoković osvojio, trenutno leži u bolnici u Tokiju gdje čeka završiti svoj mladi život.

Kada je svijetom odjeknula njezina velika želja da želi od Noleta poklon, ambasada Srbije u Tokiju uspjela je ostvariti kontakt sa Đokovićevim najbližim kolegama i prijateljima, koji su onda i javili kako je najbolji tenisač svijeta potpisao dres za mladu Japanku. Dres će biti poslan direktno u Tokijo, a u čitavoj ovoj priči najbitniji je onaj osjećaj za život. Tomikin. Djevojke koja je još puna života, ali ostalo joj je tako malo da bi isprobala čitav svijet, prenosi net.hr.

Njezin ujak Shigeki u razgovoru s novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, kao i svima koji su pomogli u Srbiji. Priča je ubrzo obišla svijet i rasplakala mnoge, a Đoković se ponovno našao u centru pažnje nakon pobjede nad Bernardom Tomićem. Potresnu priču i razgovor s njenim ujakom u Tokiju objavio je portal Radiotelevizije Srbije.

"Tomoka se rasplakala kada je čula da će dobiti dres. Zaplakali smo svi, i sestre i ja, svi. Njoj kao da se tada odmah boja vratila u obraze. Kazala je kako će se od sad boriti još više samo kako bi došla u stanje da se osobno zahvali Đokoviću i svima koji su joj omogučili tu želju", kazao je ujak hrabre Tomoki.

Hrabra mlada Japanka je za Noleta počela navijati još u višim razredima osnovne škole, onda kada on još nije bio najbolji na svijetu. A da ova priča bude potresnija, mlada Japanka je u tsunamiju 2011. godine ostala bez oba roditelja, te je brigu o njoj preuzeo njezin ujak.