Slaven Bilić na meti je praške Sparte!

Najtrofejniji i najpoznatiji češki klub s čak 36 titula nacionalnog prvaka ljetos je protiv Crvene Zvezde ispao u kvalifikacijama za Europsku ligu, u Kupu je eliminiran već u osmini finala, a nakon 14 kola domaćeg prvenstva zauzima tek petu poziciju s čak 17 bodova manje od vodeće Viktorije Plzeň pa i ne čudi što je čelništvo najskuplje ligaške momčadi (36 milijuna eura) u potrazi za novim trenerom.
 
Aktualni strateg Sparte Prag, 41-godišnji Andrea Stramaccioni, zbog očajnih rezultata koji su popraćeni slabim igrama nadomak je otkaza i već se spominje kao bivši.
 
Talijanski stručnjak, nekadašnji trener Intera, Udinesea i Panathinaikosa, u češku prijestolnicu pristigao je u svibnju tekuće godine te je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan šest milijuna eura. Međutim, svojim dosadašnjim radom nimalo nije zadovoljio rukovodstvo češkog diva.

Kao Talijanov nasljednik sve se više spominje Slaven Bilić, 49-godišnji Splićanin koji je početkom studenog otpušten iz West Hama koji je vodio od 2015. godine.
 
Prema navodima većeg broja čeških medija, Bilićev agent sljedećeg će tjedna gostovati u Pragu na prvoj rundi pregovora.
 
Slaven Bilić, bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trener Hajduka, Lokomotiva te Bešiktaša i West Hama, posljednjih se dana spominjao kao jedan od ozbiljnijih kandidata za klupu uzbekistanske selekcije i engleskog prvoligaša West Bromwich Albiona. Ipak, čini se da je ponuda Sparte zasad najatraktivnija...