Microsoftov popularni softver za komunikaciju Skype tijekom jutra je u problemima. Skypeova mreža doživjela je ispadanje i već nekoliko sati svojim korisnicima onemogućava ili otežava komunikaciju.

Korisnici su se, očekivano, odmah na to požalili putem društvenih mreža, a tamo su se oglasili i iz samog Skypea navodeći da su svjesni problema i da rade na njihovom otklanjanju.

Velik broj korisnika trenutno ne može mijenjati statuse, a svi kontakti im se prikazuju kao da su "offline", piše Bug.hr

Također, nemoguće je uputiti pozive, dok slanje poruka funkcionira.

Skype for Web kojem se pristupa putem internetskih preglednika radi neometano.

"Microsoftova" aplikacija "Skype" danas je van funkcije zbog problema u vezi sa podešavanjima statusa programa, što je milijune korisnika ostavilo bez mogućnosti da komuniciraju sa svojim kontaktima.

Kako prenosi "Sputnik", korisnici "Skypea" širom svijeta ostali su na cjedilu, nakon što je aplikacija doživjela tehničke poteškoće i prestala da radi.

Korisnička služba "Skypea" izdala je obavještenje za svoje korisnike. "Pojedini korisnici mogu imati problema sa aplikacijom Skype i mogu biti nevidljivi na mreži. Otkrili smo problem u vezi sa sa podešavanjima statusa na Skypeu", navodi se u poruci.

Pogođeni korisnici neće moći da promijene svoj status i svi njihovi kontakti će biti prikazani kao "offline", te neće biti u mogućnosti da započnu Skype pozive sa njima.