• SKK Neretva ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba
  • SKK Neretva ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba
Tuzla je još jedanput bila domaćin državnog prvenstva, 15.-16.11.2014. održano je 21. po redu državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21. Ovo je bio i posljednji od niza turnira izbornog karaktera. Na tatami je izašlo 57 klubova i 369 natjecatelja.

Za SKK Neretvu radio je 21 natjecatelj i osvojili su ukupno 14 medalja i 31 bod, što je najveći uspjeh SKK Neretve u 20 godina postojanja. Neretvu je ovo pozicioniralo na prvo mjesto u poretku najuspješnijih klubova na turniru.

Prvi dan takmičenja radili su juniori te se na postolje popelo čak četiri člana SKK Neretve, osvojivši dva zlata, te po jedno srebro i broncu. Delfina Tadić u kategoriji -59kg još jednom je svoju dominantnost okitila zlatom i otklonila svaku sumnju u odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo u Švicarskoj.

Goran Hrkać, u kategoriji do 61kg, ostao je nepobjediv i po treći put postao državnim prvakom. U kategoriji preko 59kg medalje su osvojile čak dvije članice: Robin Medić broncu, a Mila Perko srebro.
Drugi dan turnira radili su kadeti i mlađi seniori, a pokazao se kao još uspješniji. Neretva je dobila još pet prvaka, dva prvaka i 3 bronce. U kategoriji kadetkinja do 47kg suvereno vladaju Iris Ćorić koja je postala viceprvakinja i Katarina Sušac prvakinja. U kategoriji preko 54kg Matea-Noah Medić okitila se zlatnom medaljom.

U konkurenciji kadeta brončanom medaljom okitili su se Mateo Pandža preko 70kg te Ante Matić do 63kg. U seniorskim konkurencijama Iva Klepić do 55kg i Ivona Ćavar do 61kg prošetale su se do zlatnih medalja. Matea Miličević u kategoriji do 68kg izborila je broncu. Ante Nikolić u kategoriji seniori do 60kg okitio se titulom viceprvaka države. Njegov klupski kolega Ivan Klepić u kategoriji preko 84kg izborio je najsjajnije odličje i titulu državnog prvaka.

Uz karataše SKK Neretve su na tatamiju bili treneri Miroslav Klepić i Zdenko Klepić. Ovaj turnir je pokazatelj rada i kvalitete samih natjecatelja i njihovih klubova. Broj osvojenih medalja po svim dobnim skupinama jasno govori o kompaktnosti kluba i kvalitetnom radu sa svim uzrastima, te da se radom natjecatelja i znanjem trenera može ostvariti sve.

Da živimo u talentiranoj regiji za karate govori i činjenica da su pored 14 medalja SKK Neretve za regiju Hercegovine medalje osvojili i KK Igman- Konjic zlato i dvije bronce, KK Široki –Široki Brijeg srebro i tri bronce, KK Zrinjski- Mostar dva zlata, KK Brotnjo –Čitluk zlato i Empi –Prozor-Rama dvije bronce.

Poredak Klub Prvi dan Drugi dan Ukupno bodova
1 SKK "Neretva" Mostar 9 22 31
2 KK "Champion" Ilidža 0 20 20
3 KK "Bihać" Bihać 3 16 19
4 KBS "Tuzla-Sinbra" Tuzla 9 9 18
5 KK "Novi Grad" Sarajevo 6 9 15
6 KK "Sambon" Vogošća 6 7 13
7 KK "Mladost" Vitez 4 6 10
8 KK "Okinawa" Sarajevo 4 5 9
9 KK "Internacional" Zenica 3 4 7
KK "Sloboda" Tuzla 2 5 7
KK "Energija" Banja Luka 4 3 7

bljesak.info