Ski centar Stožer Vrana od ove godine nudi nove zanimljivosti ljubiteljima snježnih radosti u omiljenom odmorištu na Kupresu. Zaljubljenici u planinu, snijeg, snježne sportove u odmicanju od svakodnevice mogu tako uživati u novim sadržajima u okviru.

Za sve generacije, za svaki uzrast zabava je spremna. Ski centar Stožer Vrana na Kupresu će posjetiteljima pružiti skijalište, baby stazu, malu stazu, stazu za snow tubing, ludi tobogan, a svečanost otvaranja zakazana je za 22. prosinca.

Za dobro jelo i toplinu zaslužna je Kupreška kuća, restoran na dvije etaže smješten pod padinama Stožera u podnožju skijališta. U planinskom restoranu može se okrijepiti uz topli napitak ili kušati vrhunski pripremljena domaća jela kupreške kuhinje.

''Čak i najveći sladokusci neće ostati ravnodušni prema domaćem kupreškom siru, pršutu te bogatoj ponudi kvalitetnog domaćeg hercegovačkog vina. U ugodnom snježnom ambijentu, naglasimo, uz goste je uvijek dobro raspoloženo osoblje na usluzi u svakom trenutku. Osim tijekom snježnih radosti, Kupreška kuća je idealno mjesto za proslave rođendana, godišnjica braka, zaruka i svih važnih životnih datuma koji se žele lijepo proslaviti'', rekli su iz Ski centra Stožer Vrana.
 

Zimska ponuda je dodatno obogaćena, a od prošlog ljeta, podsjetimo, otvoren je i 'Bike park Vrana', zabavno-rekreativno-sportski park koji u ponudi ima staze za bavljenje MTB sportom. Dovoljno je reći da se nudi od rekreativne XC varijante pa do istraživačkih All Mountain i Free Ride vožnji kao i uređene staze za Extreme Free Ride i Downhill jurnjavu. Na raspolaganju su i tri biciklističke staze ukupne dužine devet kilometara kao i pješačka staza dužine 12 kilometara kroz netaknutu prirodu i pored izvora vode na 1460 metara.

Na vrhu Stožera na 1800 metara nadmorske visine smješten je caffe bar s pogledom na Srednju Bosnu i Dalmaciju i uređeno uzletište za paragliding sa osiguranim povratkom na polaznu točku.

''Djeca mogu beskrajno uživati u igraonici od 1500 kvadrata, kao i maloj stazi za bicikle. Odrasli mogu, pak, guštati u streličarstvu u prirodi s profesionalnim metama. Treba spomenuti i to da imamo vanjsku i unutrašnju dječju igraonicu (u skolpu hotela) gdje roditelji mogu ostaviti dijete uz prisustvo animatora, tete...'', dodali su.

Da bi ugođaj bio do kraja potpun, u kompleksu se nalaze i apartmani Kraljevac, ugodan smještaj u predivnom planinskom ambijentu. Apartmani su raspoređeni na četiri etaže novoizgrađenog suvremenog apartmanskog bloka. U ponudi se nalazi i spa centar s bazenom i saunom te parking za čak 150 automobila.

''Snijeg, brdski biciklizam i planinarenje u netaknutoj prirodi, uz vrhunsku gastro ponudu, jamac su nezaboravnih trenutaka'', poručili su za kraj.

Bljesak.info