''Servisiranje magnet aparata traje duže nego što je planirano jer je došlo do dodatnih problema u nabavi potrebnih rezervnih dijelova od strane ovlaštenog servisera, tvrtke Siemens'', priopćeno je iz Ureda za odnose s javnosšću SKB Mostar za Bljesak.info.

Dalje napominju i kako je tijekom jučerašnjeg dana zamjenski dio dostavljen u SKB Mostar, te ukoliko proces instaliranja prođe bez dodatnih komplikacija ''da će magnet početi s radom od ponedjeljka, 6. prosinca 2021.godine.''

Podsjećamo, uređaj za snimanje magnetskom rezonancom (MR) u Sveučilišnoj Kliničkoj bolnici Mostar krajem kolovoza pokvario se uslijed udara groma.

U rujnu ove godine utvrđeno je da se radi o većem kvaru te je ovlašteni serviser (Siemens d.o.o.) najavio početak procedure popravka za 20. listopad.

Tada su napomenuli i da pacijenti koji su izgubili termine radi kvara MR 3T bit će prioritetno naručeni u izvanrednim terminima. Svi hospitalizirani pacijenti u SKB Mostar (hitni), potrebne pretrage magnetske rezonance do daljnjeg rade u Kantonalnoj bolnici ''Dr.Safet Mujić'', priopćeno je u rujnu 2021. iz SKB Mostar.