Sjevernokorejski ministar vanjskih Ri Yong Ho poslova rekao je kako je neizbježan udar te zemlje na SAD nakon što su američki bombarderi preletjeli najsjevernije od demilitarizirane zone u 21. stoljeću, a sve to nakon tjedna u kojem su Donald Trump i Kim Jong-un razmijenili uvrede na osobnoj razini.

Ri Yong Ho u svojem je govoru u UN-u američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvao "mentalno poremećenim" i "predsjednikom zla". Dodao je kako je "trump na samoubilačkoj misiji", javlja BNO News.

Trumpa je optužio za prijetnje i dodao kako je "jedini razlog zašto Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno oružje upravo SAD".

Sjeverna Koreja ušla u fazu finaliziranja nuklearnog arsenala

Sjevernokorejski ministar nazvao je Trumpa "mentalno poremećenim megalomanom" koja drži "prst na gumbu nuklearnog oružja", piše Associated Press.

"Sjeverna Koreja ušla je u fazu finaliziranja svojeg nuklearnog arsenala", kazao je Yong Ho, dodavši kako se u naoružavanju radi samo o obrani od američke invazije. U nastavku svojeg govora u UN-u rekao je kako je Sjeverna Koreja odgovorna nuklearna sila koja će svoje nuklearno oružje koristiti samo u slučaju ako je napadnuta.

"Male su nade da će itko pokolebati Sjevernu Koreju na njezinom putu jačim sankcijama", zaključio je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho.

Sjevernokorejski ministar kazao je kako je Trumpova uvreda neizbježan razlog da njihova "raketa posjeti kontinentalni dio SAD-a".