Sjevernokorejski lider Kim Jong Un naredio je pooštravanje mjera protiv virusa korona na sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije, javila je danas državna agencija KCNA.

Sastanak je održan u vrijeme kada zbog pandemije Covid-19 u zemlji vlada politička i ekonomska neizvjesnost. Sjeverna Koreja već je teško pogođena međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog programa, piše Srna.

Kim se pojavio u javnosti prvi put u prethodnih 25 dana i naglasio da je potrebno održati visoku budnost i pojačati mjere protiv epidemije, navodi KCNA.

Na sastanku se razgovaralo o "ozbiljnom kriminalu" koji su počinili partijski dužnosnici na Medicinskom sveučilištu u Pjongjangu.

U izvještaju se navodi da su dužnosnici Centralnog komiteta i ostalih vladinih službi "štitili, prikrivali i vršili krivična djela" time što nisu striktno nadgledali sveučilište, ali se ne precizira o kakvom kriminalu je riječ niti je li povezan s virusom korona.

Sjeverna Koreja je do početka studenog testirala 12.000 ljudi i nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona, navodi se u podacima Svjetske zdravstvene organizacije.