Derviš Karić, samohrani otac četvero djece, od kojih najmlađe ima 2,5 godina, a najstarije šest, putem društvenih mreža zatražio je pomoć dobrih ljudi. Naime, Derviša iz jajačkog mjesta Kuprešani muka je natjerala da moli za koru kruha, jer sam nije u mogućnosti da zaradi za svoju obitelj.

Kako je rekao za „Avaz“, osuđen je zbog sječe dva metra drva.

-Otišao sam u sječu drva jer su mi trebala za ogrjev, ne da se obogatim. Imao sam Golf 2 koji se raspadao, a pomoću kojeg sam prevozio drva do kuće. Međutim, naišao je šumar, zaustavio me, zapisao i završio sam na sudu. Čekao gotovo godinu da mi dođe presuda. Kada je stigla, prvo sam bio osuđen tri mjeseca zatvora, a kasnije je presuda, preinačena u šest mjeseci - govori očajni otac.

Karić, dodaje kako je potom uputio molbu da ne ide u zatvor, nego da kaznu služi kod kuće jer nema nikoga ko bi mu pazio na djecu. Tu su mu izašli ususret.

-Supruga, majka moje djece, otišla je u Dansku kod obitelji da radi. Nikada se više nije vratila. Rastali smo se. Ostao sam sa svojom djecom. I majka i otac sam im. Jedino im ja mogu zaraditi za koru kruha. Međutim, zbog dva metra drva to mi je sada onemogućeno - kaže Derviš.

Kaže da je već skoro dva mjeseca zatvoren.

-U takvoj sam situaciji da su mi djeca više gladna nego sita. Ja mogu svakako, ali njima ne bi smjelo ništa faliti. Svaku marku koju dobijem potrošim na hranu. Samo da mi djeca ne budu gladna, to mi je najveća želja - ističe Derviš.

Kazao je i kako je morao, da bi platio struju, prodati auto, Golf 2, kojim je zarađivao tako što je išao u potragu za starim željezom.