Nogometaši Širokog Brijega s velikih 3:0 slavili su na Grbavici protiv Željezničara u uzvranom susretu polufinala Kupa BiH te su se plasirali u finale najmasovnijeg nogometnog natjecanja u državi. S obzirom da su u prvom susretu slavili na Pecar s 1:0, u finale prolaze s ukupnih 4:0 gdje ih čega Sarajevo.

Širokobriježani su imali otvaranje iz snova, a već su nakon devet minuta vodili 2:0. Hladan tuš na Grbavici došao je u petoj minuti kada je Josip Ćorluka probio po desnoj strani te povratnom loptom uposlio Dejana Čabraju koji pogađa za vodstvo.

U devetoj minuti novi šok na Grbavici. Široki je izveo korner, a prizemna lopta došla je do stopera Borisa Pandže koji udvostručuje vodstvo za veliko slavlje klupe ''Plavo-bijelih'' i muk na Grbavici.

U 44. minuti sudac Zoran Grbić poklonio je jedanaesterac Željezničaru. Tada se nakon jednog prekida domaći igrač sapleo preko nogu Krstavnovića i pao na što je Grbić pokazao na ''bijelu točku''. Udarac je izveo Zajko Zeba, ali sjajni vratar Luka Bilobrk je obranio. 
 

U 55. minuti točku na ''i'' postavio je svojim drugim pogotkom Dejan Čabraja koji je skoro iz mrtvog kuta s lijeve strane pogodio ''malu mrežu'' vratara Kjosevskog za delirij na klupi i potvrdu plasmana u finale Kupa BiH.

U 74. minuti sudac Grbić poklonio je još jedan jedanaesterac Željezničaru, no odlični Bilobrk ovoga puta brani udarac Samiru Bekriću.

Široki Brijeg će u finalu Kupa BiH igrati protiv Sarajeva. Prva utakmica na rasporedu je 10. svibnja, a uzvrat tjedan dana kasnije, dok će domaćin biti određen ždrijebom.