Sirijska protuzračna obrana gađala je danas "neprijateljske" ciljeve blizu Damaska, pišu službena glasila ne otkrivajući potankosti o tim ciljevima.

"Naša protuzračna obrana je djelovala i gađala neprijateljske ciljeve iznad regije Kiswah", u predgrađu Damaska, objavila je agencija Sana.

Tim se riječima sirijski režim često koristi kako bi označio izraelske zrakoplove i projektile.

Paljba protuzračne obrane nastavila se tijekom večeri.

Sirijska protuzračna obrana prvi put otvorila vatru nakon što je pogreškom srušila ruski avion

Prema riječima ravnatelja Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) Ramija Abdela Rahmana, "nikakve eksplozije nije bilo u sektoru Kiswah, gdje su skladišta oružja libanonskog Hezbollaha i iranskih snaga".

Iran i Hezbollah, neprijatelji Izraela, pomažu režimu Bašara al-Asada u sirijskom ratu. Njihovi položaji u Siriji bili su na meti nekoliko izraelskih zračnih udara.

"Ovo je prvi put da sirijska protuzračna obrana djeluje nakon pada ruskog zrakoplova" 17. rujna, dodao je Rahman.

Tada je sirijska protuzračna obrana zapucala kako bi presrela izraelske projektile kojima je gađano skladište streljiva u pokrajini Latakiji, na sjeverozapadu, i slučajno je pogodila ruski zrakoplov.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je nakon tog izgreda rekao da će se Izrael i dalje boriti protiv iranske prisutnosti u Siriji nastavljajući "sigurnosnu koordinaciju izraelske i ruske vojske".