Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u nastavku operativne akcije „Square“, izvršili pretres sefa u jednoj od komercijalnih banaka na području Sarajeva, čiji korisnik je jedno od osumnjičenih lica, kojom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto preko 209.000,00 konvertibilnih maraka.

Pretres sefa je izvršen po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije.

Podsjećamo, u Županijskom sudu 27.5.2023. održano je ročište za određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću koji su uhićeni u akciji SIPA-e pod imenom “Square”.

Postupajući tužitelji predložili su ranije Županijskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću.

- Tužiteljstvo SŽ ih tereti da su od 2009. godine do lišenja slobode, u okviru organizirane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protupravne imovinske koristi, zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Sarajeva, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje četiri milijuna KM. Navedene radnje članovi spomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko odvjetnika i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama - rečeno je krajem svibnja iz Tužiteljstva SŽ.