Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika GNK Dinamo Zagreb, po potjernici iz Hrvatske, tvrdi sarajevski Dnevni avaz.

Razlog tome je što je u ponedjeljak Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne tjeralice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Kako je naknadno objavio Klix, Interpolova tjeralica službeno je dostavljena i Mamićevom odvjetničkom uredu.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovno potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Avaz saznaje da će u utorak u Sudu BiH biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj. U utorak će, ustvari, biti razmatrano postoje li uvjeti za njegovim izručenjem i pristaje li on pristaje biti izručen Hrvatskoj, tvrde ove novine.

Mamić posjeduje i državljanstvo BiH, a ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uvjeti, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

BiH je prošle godine već jednom odbila izručiti Mamića Hrvatskoj.