Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj 80. sjednici donijelo Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2022. godine.

Sastavni dio odluke je detaljan tabelarni prikaz rezultata za svaku izbornu razinu, po osnovnim izbornim jedinicama, biračkim mjestima, političkim subjektima i kandidatima.

Potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba.

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava sve kandidate koji su osvojili mandate na Općim izborima 2022. godine, a koji su odlučili da odbiju osvojeni mandat, da mogu  osobno u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (Danijela Ozme 7, Sarajevo) potpisati Izjavu o odbijanju mandata, ukoliko žele da Središnje izborno povjerenstvo BiH dodijeli zamjenske mandate prije održavanja konstituirajućih sjednica tijela vlasti u kojima su osvojili mandat, stoji u priopćenju SIP-a.

Na odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o utvrđivanju izbornih rezultata je bilo 13 žalbi Apelacijskom sudu BiH i još 11 žalbi Apelacijskom odjelu Suda BiH na odluke koje se odnose na zahtjeve za ponovno brojanje. Svih 24 žalbe Sud BiH je odbio ili odbacio.

Nakon što su odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH postale pravosnažne, Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas potvrdilo i objavilo rezultate Općih izbora u BiH održanih u nedjelju, 2. listopada 2022. godine.