19-godišnju Oksanu Makar tri su mladića namamila u stan i ondje je silovali, davili, opet silovali i zatim bacili u jarak i zapalili. Djevojka je zadobila opekline 3 i 4 stupnja, na više od polovice tijela. Ona navodno, u niti jednom trenutku nije izgubila svijest i moći će svjedočiti na sudu.

A svjedočiti će o detaljima što su joj napravila tri mladića, od čega su dvojica sinovi iz uglednih obitelji. Maxim Prisyjnikov (23) sin je predsjednika regionalne uprave, a Artyon Pogosyan (21) je sin javnog regionalnog tužitelja. Treći, Evgeny Krasnochek, priznao je svoju ulogu u brutalnom mučenju. 'Vikala je i udarala rukama, silovao sam je. Onda se smirila, a ja sam je odlučio onesvijestiti. Dečki su ušli unutra i vidjeli što se dogodilo, a onda je jedan od njih čiji je stan rekao da moramo počistiti i ukloniti tijelo. Kada smo došli kućama promijenili smo odjeću i otišli u trgovinu. Dečki su željeli popiti piće', prepričava Krasnochek.

A djevojku su u međuvremenu bacili u rupu na jednom gradilištu i zapalili. Idućeg dana jedan je čovjek čuo plakanje. Kada je vidio izgorenu i izranjavanu djevojku pozvao je policiju.

Oksana je dan nakon operacije ispričala policiji što se dogodilo. No, dvojica od trojice napadača ubrzo su puštena jer, prema riječima glasnogovornice suda u Mykolayivu, nisu imali dovoljno dokaza da ih zadrže pa su klasificirani kao svjedoci, prenosi Kyiv Post. Nitko iz tužiteljstva, prema pisanju Kyiv Posta, nije ispitao djevojku jer su rekli da nije bila svjesna što govori. S druge strane, njezina je majka inzistirala da je ispitaju jer je, kaže, njezina kćerka bila budna i sposobna za razgovor.

Nakon što su o napadu i nepravilnostima počeli pisati lokalni mediji, tužilaštvo je ispitalo nesretnu djevojku. Oglasio se i predsjednik Viktor Janukovič koji je naredio glavnom državnom odvjetniku da ispita slučaj. Ubrzo su Maxim Prisyjnikov i Artyon Pogosyan opet uhićeni i sada se sva tri mladića terete za pokušaj ubojstva.