U osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića iz Sinja preporučeno je da se djeci koja nose maske govori da su bolja od djece koja ih ne nose.

Ta je preporuka stajala među savjetima roditeljima kako da djecu naviknu na obvezno nošenje maski.

"Djeci koja imaju obavezu nošenja maski tijekom boravka u školi roditelji mogu olakšati prilagodbu na nošenje maski tako da istaknu kako su djeca koja nose maske bolja od drugih koja ih ne nose (igranje na osjećaj superiornosti)", piše u preporuci roditeljima.

Preporuka je u međuvremenu uklonjena, ali je screenshot sa stranica škole objavio saborski zastupnik Miro Bulj.

"SULUDI PEDAGOŠKI SAVJETI U MOM SINJU

Nije dosta što tjeraju djecu da nose maske na nastavi iako ta ista djeca za odmorom dijele marende, a nakon škole se igraju ne poštujući nikakve epidemiološke mjere jer su samo djeca. U mom Sinju još i savjetuju roditeljima da djeci usađuju osjećaj superiornosti i nadmoći prema onoj djeci koja ne nose maske. Pustite djecu na miru, ionako su istraumatizirana", piše Bulj na Facebooku.


Ravnatelj: Psihologinja se nespretno izrazila

Ravnatelj Nikola Vučković je za portal Srednja.hr komentirao spornu preporuku.

"Nije to nešto što smo mi smislili. Preporuka je našeg ministarstva i Vlade da se nose maske. Nisu ni oni to izmislili. To je preporuka čitave zemaljske kugle", kaže Nikola Vučković, ravnatelj Osnovne škole fra Pavla Vučkovića Sinj.

Kaže da se psihologinja krivo izrazila.

"To je vjerojatno iz konteksta izvučeno. Cura se možda malo nespretno izrazila", kaže.